Королівські креветки у китайському стилі - Image

Королівські креветки у китайському стилі

Кількість порцій: 1Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

У китайській кухні величезне значення надається всіляким приправам і спеціям, які можуть змінити продукт до невпізнання. І якщо в інших національних кухнях подібне не завжди схвалюється, то для китайських кухарів це справа честі, навіщо ж тоді готувати, якщо смак продукту залишився колишнім ... Дотримуючись цього рецепту, спробуйте проробити такий китайський кулінарний фокус із звичайними креветками. Набір спецій, трохи вправності, пів години роботи - і дегустуємо креветки з абсолютно новим смаком.

Інгредієнти

Королівські креветки (нечищені)

7 шт.

Сало

100 г

М'ясний бульйон

0,5 склянки

Цукор

5 г

Сіль

4 г

Соєвий соус

5 мл

Томатна паста

50 г

Херес

20 мл

Цибуля

5 г

Корінь імбиру

3 г

Крохмаль

20 г

Етапи приготування

01

Креветки промийте, видаліть голову, вусики, ніжки і нутрощі.

02

Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

03

У сковороді обсмажте порізане на шматочки сало, витопивши з нього жир, шкварки видаліть.

04

У гарячий жир покладіть цибулю і імбир, просмажте одну хвилину.

05

Покладіть креветки, також швидко просмажте їх, перевертаючи. Влийте в сковороду вино, закрийте її кришкою і трохи протушкуйте креветки.

06

Потім в бульйоні розчиніть сіль і цукор і влийте його до креветок. Доведіть бульйон до кипіння.

07

Після закипіння закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 3 хвилини.

08

Введіть томатну пасту і соєвий соус, збільште вогонь, дайте соусу трохи загуснути.

09

У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль, влийте в сковороду і ще трохи прогрійте соус до консистенції густого киселю.

10

Кілька разів переверніть креветки, щоб вони просочилися соусом і зніміть сковороду з вогню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв

Королівські креветки у китайському стилі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua