Грецька закуска - Мелідзано - Image

Грецька закуска - Мелідзано

Кількість порцій: 12Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.

Інгредієнти

Баклажани

1 кг.

Оливкова олія

4 ст. л.

Петрушка

1 пучок

Лимон

1 шт.

Часник

2 зубчики

Йогурт

100 мл.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.

02

Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.

03

Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.

04

Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв