Соус "Божоле" - Image

Соус "Божоле"

Кількість порцій: 8Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.

Інгредієнти

Яєчний жовток

1 шт.

Гірчиця

1 ч. л.

Арахісова олія

150 мл.

Оливкова олія

50 мл.

Вино (сухе, червоне)

120 мл.

Червоний винний оцет

1 ст. л.

Сіль

щіпка

Цукор

щіпка

Етапи приготування

01

Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.

02

Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.

03

Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).

04

Перемішати вінчиком.

05

Соус можна використовувати відразу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Соус "Божоле" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua