Різотто з морепродуктами - Image

Різотто з морепродуктами

Кількість порцій: 5Час приготування: 50 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Різотто – одне з найвідоміших у світі страв італійської кухні. Так би мовити, візитна картка Італії. Секрет цієї шаленої популярності в тому, що воно виходить неймовірно ароматним, вишуканим і смачним. Справжнє різотто має одноманітну «плинність» і кремову текстуру. Дивно, але ця страва не має точної рецептури, складу і співвідношення продуктів, у зв'язку з цим варіантів приготування існує дуже багато. Важко собі уявити італійський ресторан, в якому б Вам не запропонували покуштувати різотто. Однак Вам не потрібно йти в дорогий заклад, щоб відчути італійський колорит в цій страві. Пропонуємо приготувати ніжне різотто з морепродуктами, що тане в роті, у себе вдома.

Продукти для рецепту

Рис пропарений
46.10 - 72.40

Рис пропарений

за 1 кг

Інгредієнти

Рис пропарений

350 г

Бульйон курячий Food Studio 500мл

1,2 л

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

40 мл

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

1 шт

Морква

1 шт

Часник

1 шт

Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л

150 мл

Печериці Українські Печериці Кремові 500г

500 г

Сир Dziugas Пармезан 40%

50 г

Морепродукти Auchan в соусі 600г

350 г

Сіль Єгипет

за смаком

Хлібні палички Рум'янець Гріссіні з сумішшю італійських трав 125г

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Базилік червоний Auchan свіжий 50г

5 гылочок

Етапи приготування

01

У глибокій сковороді розігріти ложку оливкової олії, додати частину морепродуктІв і обсмажити протягом 3 хвилин.

02

Гриби крупно порізати, додати до морепродуктів, перемішати і тушкувати хвилини 3-4. Посолити за смаком.

03

Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Зубчик часнику розчавити плоскою стороною ножа. На сковороді розігріти оливкову олію. Покласти в сковорідку цибулю і злегка її обсмажити при частому помішуванні приблизно 1 хвилину. Потім додати роздавлений зубчик часнику. Часник краще класти роздавлений, а не нарізаний, бо в цьому випадку його зручніше буде видаляти зі сковороди, і часник не встигне пересмажитися. Обсмажувати часник хвилину, після чого прибрати зі сковороди. За бажанням можна додати нарізану кубиками морковку, це додасть різотто яскравості.

04

Всипати сухий рис і добре перемішати, щоб масло потрапило на кожне зернятко. Прогрівати рис при постійному помішуванні до тих пір, поки він злегка не змінить колір. Влити вино, прогрівати, продовжуючи помішувати, до тих пір, поки не випарується алкоголь.

05

Потім влити 1-2 черпака гарячого бульйону і відразу ж додати морепродукти. Бульйон треба вливати по частинах, оскільки в залежності від рису знадобиться більший або менший об'єм рідини. Наступну порцію бульйону потрібно вливати, коли попередня порція вже випарувалась. Рис необхідно помішувати, щоб він рівномірно прогрівався, і всі зернинки були однією ступені готовності. Загальний час, рахуючи від моменту закладки цибулі, не повинен перевищити 20-25 хвилин

06

За 2 хвилини до закінчення варіння додати морепродукти з грибами, приправити сіллю, перцем, сумішшю спецій і перемішати. Зняти з вогню, залишити на 2 хвилини, посипати гарячий рис свіжим базиліком і сиром.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв