Неаполітанська ромова баба - Image

Неаполітанська ромова баба

Кількість порцій: 3Час приготування: 3 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Баба́ - з наголосом на другому складі - має офіційний титул головних солодощів Неаполя. Цей вишуканий кекс із здобного дріжджового тіста майже одночасно з'явився у слов'янській та італійській кухні. Завоював любов місцевих кондитерів і став солодким символом неаполітанської душі. Щоб з гідністю пройти три найважливіші фази приготування дріжджового тіста, варто заздалегіть запастися терпінням, часом і гарним настроєм. Запам'ятайте: ромову бабу на неаполітанський манер можна спекти у двох варіантах - у вигляді тістечка-грибка або у формі торта "саварена". Важливо, щоб об'єм тіста перед початком випікання займав не більше половини форми.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

350 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

5 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

50 г.

Масло вершкове домашнє

125 г.

Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г

18 г.

Сіль Єгипет

щіпка

Вода негазована Аквуля 2л

1 л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

400 г.

Лимон

2 шт.

Ром Pott 54% 0,7л

250 г.

Етапи приготування

01

Замісити опару з дріжджів, 2-3 ст.ложок теплої води, 50 г. борошна і 2 ст. ложок цукру. Залишити на годину (опара має збільшитися в об'ємі вдвічі).

02

Додати в тісто решту борошна та змішані заздалегіть яйця з цукром, нарізане невеличкими шматочками м'яке вершкове масло та сіль. А потім протягом 30-40 хвилин ретельно вимішувати тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце.

03

Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в змащену вершковим маслом форму. Знову поставити в тепле місце. Коли тісто підійде вище краю форми, воно готове до випікання.

04

Розігріти духовку до 180°C. Поставити форму з тістом на найнижчу решітку духовки (враховуючи, що воно знову буде підходити). Через 10 хвилин знизити температуру до 170°C, а ще через 5-8 хвилин - до 160°C. Загалом процес випікання займає 40 хвилин. Готовність випічки визначається за її золотисто-коричневим кольором.

05

Перед просоченням випічку потрібно повністю охолодити. За чей час зварити сироп із води та цукру, додавши в нього цедру двох лимонів. Кип'ятити протягом 10-15 хвилин і повністю охолодити сироп, перш ніж додавати до нього ром.

06

Холодну бабу просочити сиропом. Для цього випічку слід покласти у форму, де вона випікалась, проколоти верхню скоринку в кількох місцях зубочисткою і рясно полити холодним сиропом. Залишити "відпочивати" на дві години - і можна подавати на стіл.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв