
Цибулевий гратен з пармезаном
Цей легкий і швидкий гратен призначений для любителів всього цибулевого, оскільки саме цибуля є головним інгредієнтом цієї страви. Цибулевий гратен - це вітаміни взимку і легка вечеря в будь-яку пору року. Взагалі гратен - це загальна назва для французьких страв, які готуються в жароміцній формі. Це можуть бути м'ясо, риба, сирі або попередньо обсмажені овочі. Також французькими кухарями готуються солодкі гратени-десертні запіканки. Незалежно від того, що лежить в основі блюда, зверху воно обов'язково повинне заливатися збитими яєчними білками або жовтками з вершками і запікатися до появи золотистої скоринки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
600 г.
Масло вершкове домашнє
2,5 ст. л.
Спеція Гвоздика мелена
за смаком
Кмин Еко римський 15г
за смаком
Сіль морська Kamis в млинку 90г
за смаком
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
1,5 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
1,5 шт.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
3,5 ст. л.
Етапи приготування
01
Кожну цибулину розрізати уздовж навпіл, нарізати дрібними півкільцями.
02
Розігріти сковороду, додати вершкове масло, розтопити, покласти гвоздику і кмин, викласти нарізану цибулю, посолити.
03
Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою, після чого посолити і поперчити.
04
Викласти у форму для випікання цибулю, рівномірно розподілити по всьому дну форми.
05
Розігріти духовку на 220°C. У мисці збити яєчні жовтки з вершками, додати до суміші тертий сир, перемішати, після чого вилити суміш на цибулю в формі. Поставити під гриль на 1-2 хвилини, поки не з'явиться скориночка. Подавати відразу ж.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів