
Кавові еклери
Заварне тісто займає величезне місце в кондитерській справі. Це і еклери, і тістечка шу, і французькі торти, як крокембуш, Парі-Брест або Сан Оноре. Еклери - це кондитерські вироби, які готуються за старим французькому класичним рецептом. Щоб правильно випекти заварне тісто, слід уникати самих стандартних помилок: погане вимішування тіста, дуже щільна текстура тіста, неправильний температурний режим при випіканні. Нікого не залишать байдужим кавові еклери з густим, ніжним і інтенсивним на смак кавовим кремом. Кількість кавового крему потрібно регулювати на свій смак. Зберігаються еклери в холодильнику, подаються до чаю або кави.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
180 г.
Маргарин
80 г.
Вода
200 мл.
Яйця
8 шт.
Сіль
за смаком
Молоко
500 мл.
Крохмаль
20 г.
Пудра цукрова
175 г.
Кава чорна
6 ст. л.
Ванілін
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
У невелику каструлю налити воду, додати маргарин і сіль, довести до кипіння і зняти каструлю з вогню.
02
У гарячу рідину засипати борошно і перемішати до однорідності. Знову поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, до тих пір, поки тісто не почне відходити від стінок каструлі і не утворить кулю. Дати тісту охолонути, додати по одному 5 яєць, ретельно перемішуючи.
03
Лист паперу для випічки змастити олією. На нього викласти тісто з допомогою ложечки.
04
Випікати 10-15 хвилин при температурі 220°C, а потім зменшити температуру до 200°C і залишити ще на 15 хвилин.
05
Вийняти еклери з духовки і дати охолонути.
06
З'єднати цукрову пудру, крохмаль, ванілін, решту яєць та молоко і збивати на паровій бані до тих пір, поки маса не загусне. У кінці збивання влити тоненькою цівкою каву. Після того, як маса загусне, зняти її з вогню і продовжувати збивати до повного охолодження.
07
Еклери розрізати і наповнити кавовим кремом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів