Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - Image

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - традиційна спанакопіта - ще один варіант грецької класики. Дуже просто і смачно! Готується він з тонкого хрусткого листкового тіста філо з начинкою з шпинату, цибулі, сиру фета і зелені. Тісто філо більш тонке, ніж тісто листкове, але одне можна замінити іншим. Потрібно розкачати готове листкове тісто як можна тонше. Цей пиріг можна робити зі свіжим або замороженим шпинатом. Шпинат - це не тільки смачно, але й корисно. Шпинат - джерело вітамінів. У ньому містяться вітаміни групи А, В, Р, білки і йод. І ще одна гарна порада господаркам - вийнятий з духовки пиріг потрібно скропити водою і накрити рушником до моменту подачі.

Інгредієнти

Шпинат свіжий (листя)

1 кг.

Кріп

50 г.

Сир фета

200 г.

Цибуля зелена

1 пучок

Яйце куряче

3 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Олія оливкова

50 г.

Тісто листкове

500 г.

Петрушка

50 г.

Етапи приготування

01

Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду шпинат, відварити до стану м'якості, кілька хвилин, витягнути, остудити, нарізати.

02

У мисці змішати шпинат, сир фета, подрібнені кріп і петрушку, нарізану цибулю, вбити яйця. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

03

Духовку розігріти до 180°C. Розкачати тісто в тонкі листи, розрізати, щоб вийшло 6 тонких листів. Форму для випікання змастити оливковою олією. Лист тіста також змастити маслом. Покласти у форму, повторити процедуру, щоб вийшло 3 шари тіста. Викласти начинку, розподілити. Зверху знову 3 шари тіста, змастити між шарами також олією. Випікати в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua