
Баклажани, фаршировані кускусом
Створіть у будинку атмосферу Марокко, атмосферу спекотної Африки! У цьому вам допоможуть баклажани, фаршировані кускусом. І не лякайтеся, що для страви потрібно так багато інгредієнтів, адже приготувати її зовсім не складно. Кускус - марокканське національне блюдо - зробить баклажани надзвичайно ніжними, а гриби - ситним. Лайм, кріп, зелена цибуля, оливкова олія і маслини, часник, петрушка і базилік подарують страві такий незвичайний смак, що всі будуть закривати очі, затамувавши подих, будуть намагатися відчути кожен продукт, розгадати його. Після такої страви коханий без перебільшення буде носити вас на руках, а діти розповідатимуть, що у них найкраща мама в світі.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажан
1 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л
Сіль Єгипет
за смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Кускус Fine Life 800г
50 г.
Кріп 70г
гілочка
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
75 г.
Горіх кедровий Kilojo сушений 50г
50 г.
Базилік у горщику
гілочка
Петрушка 70г
гілочка
Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л
4 шт.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
4 шт.
Маслини Oscar без кісточки 300г
50 г.
Часник
1 зубчик
Сметана ХМЗ 20%
150 мл.
Лайм
1 шт.
Соус песто Reggia Genovese 190г
2 ст. л
Етапи приготування
01
Прогріти духовку до 220°С або (якщо духовка газова) до 7 відмітки. Розрізати навпіл баклажани.
02
Змастити половиною оливкової олії, розкласти по листу духовки, посипати половиною солі і випікати 15-20 хвилин або поки м’якоть стане ніжною та м’якою. Зменшити температуру духовки до 190°С або (якщо духовка газова) до 5 відмітки.
03
Покласти кускус і залити 150 мл. окропу. Відставити, поки він набухне. Нарізати гриби. Встановити в блендер ніж-подрібнювач, поставити половину кедрових горішків, базилік та петрушку і обробляти до подрібнення.
04
Змішати кускус з помідорами, зеленою цибулею, маслинами без кісточок, цілими кедровими горішками та часником. М’якоть з баклажанів видалити і подрібнити на пюре. Змішати з кускусовою сумішшю та розподілити по оболонках баклажанів.
05
Викласти баклажани у тарілку, збризнути олією та запікати протягом 15 хвилин. Тим часом змішати сметану, цедру та сік лайму. Зробити у сметанній суміші завиток із соусу песто та подавати як соус до фаршированих баклажанів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів