
Тартар з яловичини
Сьогодні ми з вами будемо готувати страву тартар з яловичини. Для цієї мети нам буде потрібна висококласна і дуже свіжа яловича вирізка. Тому з неї і готують найвишуканіші страви. Але так як в нашій страві м'ясо не проходить термічну обробку, то нам потрібно до його вибору підійти дуже серйозно і грунтовно. Купуйте м'ясо тільки в перевірених супермаркетах. Смак страви тартар виходить дивовижним, але на любителя, так як не всім припадає до смаку м'ясо, яке не пройшло термічну обробку. А любителі, звичайно, насолодяться смаком тартару. За бажанням страву можна щедро посипати дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вирізка яловича охолоджена
300 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Картопля фасована
4 шт.
Каперси Iberica 250г
15 г.
Огірки корнішони Ніжин солоні
15 г.
Часник
1 зубчик
Багет французький, шт
½ шт.
Масло вершкове домашнє
165 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
5 ст. л.
Олія соняшникова салатна 500мл
200 мл.
Мед Літній Мед 750г
1 ч. л.
Гірчиця Deroni Діжонська 200г
1 ст. л.
Оцет столовий Руна 9% 0,75л
½ ст. л.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
1 ст. л.
Соус Appel Worcester Sause вустерширський 1л
2 мл.
Соус Tabasco перцевий червоний 60мл
2 мл.
Кетчуп Salvest 530г
1 ч. л.
Рукола 50г
40 г.
Цибуля шалот 250г
1 головка
Петрушка 70г
2 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Чебрець Metro Chef подрібнений 60г
5 г.
Етапи приготування
01
Картоплю вимити, крупно нарізати і викласти на гарячу сковороду разом із 150 грамами вершкового масла і чебрецем. Посолити, поставити на максимальний вогонь. Коли масло почне пінитися, зменшити вогонь вдвічі і перемішувати, струшуючи сковороду. Через чверть години, якщо картопля вже стане м'якою, зняти з вогню.
02
Вийняти з сковороди чебрець, масло, що залишилося злити. Приготувати майонез - основу для соусу тартар. Жовтки двох яєць змішати з половиною гірчиці і звичайним оцетом, посолити і поперчити. Збити вінчиком, підливаючи соняшникову олію, поки суміш не стане однорідною. Додати чайну ложку води, щоб зафіксувати емульсію.
03
Відварити два яйця - на це піде рівно дев'ять хвилин. З яловичої вирізки видалити вени, жили й жир, нарізати її спочатку тонкими, по 5 мм., шматками поперек волокон, а потім нарубати їх дрібними кубиками.
04
Каперси, корнішони і зварені яйця нарізати шматочками такого ж розміру, як м'ясо, шалот - трохи дрібніше. Подрібнити цибулю-різанець, листя базиліка і петрушки. Додати все це в майонез - і соус тартар готовий. Дві столові ложки отриманого соусу, табаско, кетчуп і вустерширский соус змішати з яловичиною.
05
Багет нарізати шматками товщиною 1 см., покласти на кожен по два грами вершкового масла, поставити в духовку і запікати в режимі «Гриль» до золотистої скоринки. За допомогою кулінарного кільця викласти тартар на тарілки, в яких страва буде подаватися.
06
Половину діжонської гірчиці з'єднати з медом, бальзамічним оцетом і оливковою олією. Додати дрібно нарізаний зубчик часнику, розмішати все вінчиком і заправити цим соусом руколу.
07
Викласти на тарілки з тартаром з яловичини по дві грінки, обсмажені часточки картоплі і трохи руколи. Прикрасити гілочкою чебрецюі і посипати меленим чорним перцем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів