
Салат з тунця і фенхеля по-тосканськи
У самому центрі Італії розташований регіон Тоскана. Як відомо, тосканська кухня - це проста сільська, селянська кухня. Корисні для здоров'я натуральні інгредієнти, які використовуються в приготуванні легких, поживних блюд, - це візитна картка тосканської кухні. Взагалі, обов'язковим елементом будь-якого італійського обіду є свіжі овочі і різноманітні салати, і звичайно ж, середземноморська риба і морепродукти. У салаті з тунця і фенхелю по-тосканськи чудовим чином об'єднуються смаки і аромати - солодкість фенхелю, гіркота цибулі, прянощі селери, які в сукупності лише підкреслюють смак головного інгредієнта - тунця.
Інгредієнти
Олія оливкова
5 ст. л.
Сік лимонний
3,5 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Естрагон (листя)
1,5 ст. л.
Петрушка
1,5 ст. л.
Тунець консервований в олії
250 г.
Корінь фенхелю
0,5 шт.
Стебло селери
1,5 шт.
Цибуля червона
0,5 шт.
Перець болгарський
0,5 шт.
Суміш салатного листя
300 г.
Маслини
3,5 ст. л.
Помідори черрі
за смаком
Етапи приготування
01
Вилити в миску оливкову олію і лимонний сік, додати сіль, перець, естрагон і петрушку. Перемішати.
02
Окремо в мисці змішати тунець з подрібненим фенхелем, селерою, цибулею, перемішати. Додати приготовану заправку (залишити трохи заправки).
03
Листя салату порізати смужками, додати до заправки, яка залишилася.
04
Викласти на тарілку листя салату в заправці, викласти зверху рибну суміш. Прикрасити нарізаним перцем та маслинами з помідорами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів