
Тарт з кабачками, фетою і м'ятою
Тарт, на відміну від торта, являє собою різновид домашньої випічки відкритого типу. Погодьтеся, такі ласощі, будь-то солодкі або несолодкі, виглядають в рази ефектніше і нарядніше, адже щедра начинка з запеченого м'яса, овочів або фруктів завжди на виду, а тому привертає увагу і збуджує апетит. Вашій увазі одна з таких апетитних страв, які не залишать байдужим – тарт з кабачками, фетою і м'ятою. Випічка здивує багатою палітрою смаків: приємний, ненав'язливий часниковий смак гармонійно доповнюють освіжаюча м'ята і ніжний грецький сир фета. Замість сухої квасолі в якості грузика можете використовувати пекарські боби, які нагріваючись, сприяють кращому пропіканню коржа.
Інгредієнти
Вершкове масло
130 г
Борошно
260 г
Яйця
3 шт.
СІль
за смаком
Сир фета
100 г
Кабачки
500 г
Часник
2 зуб.
М'ята
20 г
Вершки
150 мл
Перець
за смаком
Оливкова олія
10 мл
Мускатний горіх
2 г
Квасоля
200 г
Етапи приготування
01
Борошно змішати з охолодженим маслом, подрібнити в блендері в крихту, ввести яйце, посолити. Залишити відпочивати в холодильнику мінімум на годину.
02
Розкачати тісто між двох присипаних борошном аркушів пекарського паперу.
03
Духовку розігріти до 190 градусів.
04
Викласти тісто у форму (форми), наколоти виделкою, випікати 10-15 хвилин з вантажем (квасолею) в духовці.
05
Кабачки помити, очистити, нарізати на не тонкі скибочки.
06
Для начинки обсмажити кабачки з подрібненим часником в невеликій кількості оливкової олії до напівготовності.
07
Сир фету нарізати кубиками.
08
Додати до кабачків яйця, вершки, спеції, м'яту, козячий сир і перемішати. Викласти у форми з тістом і запікати до готовності 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів