Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками - Image

Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.

Інгредієнти

Молоко

850 мл.

Масло вершкове

60 г.

Борошно пшеничне

50 г.

Лавровий лист

1 шт.

Сир пармезан

60 г.

Шпинат

600 г.

Сир рікота

250 г.

Листи лазаньї готові сухі

12 шт.

Горіхи кедрові

50 г.

Горіх мускатний

0,25 шт.

Сир горгонзола

200 г.

Сіль

за смаком

Сир моцарелла

200 г.

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.

02

Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.

03

Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.

04

Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.

05

На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.

06

Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.

07

Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв