
Запечений судак під сиром
Запечена риба - це в будь-якому випадку завжди смачно, корисно і низькокалорійно. Адже під час запікання всі корисні властивості продуктів зберігаються. А їх там ой як багато. Риба дуже корисна для кори головного мозку, вона живить його різними вітамінами і мікроелементами. Також вона здатна знижувати рівень холестерину і ваги, що теж важливо для багатьох. Щоб риба виходила смачною, заправте її соусом, який ми пропонуємо в цьому рецепті. Сир робить страву дуже легкою і соковитою. А овочі надають свій особливий смак. Так що можна навіть не робити до страви салат - в ньому все є: і цибуля, і перець. Страва - просто пальчики оближеш!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Судак патраний
2 кг.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
500 мл.
Перець Капія Червоний солодкий
2 шт.
Сир козячий Zinka Асорті твердих сирів 50%
250 г.
Цибуля ріпчаста молода
2 шт.
Сметана ХМЗ 20%
40 г.
Олія соняшникова салатна 500мл
60 мл.
Спеції Сіль чорна
0,25 ч. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити цибулю і нарізати її півкільцями, а перець - кубиками. Далі обсмажити їх на олії.
02
Рибу нарізати великими шматочками (3-5 см.) і викласти щільно на деко.
03
Для соусу необхідно: змішати і трохи збити вершки, сметану, сіль і спеції (спеції можна використовувати будь-які на свій смак, які підходять до риби).
04
Зверху рибу засипати обсмаженою цибулею і перцем, і все залити соусом.
05
Деко поставити в попередньо розігріту до 180°C духовку і запікати протягом 30 хвилин.
06
Потім дістати деко з духовки і посипати натертим на крупній терці сиром. Запікати ще 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів