
Фісташкове песто зі спаржею
Песто представляє собою традиційний італійський соус, до складу якого входять оливкове масло, сир і базилік. Ця популярна страва має універсальне застосування. Песто чудово поєднується з італійською пастою, рибними та м'ясними стравами, служить заправкою для овочевих салатів. Італійці дуже люблять намазувати цю ароматну суміш на тости. У пропонованому рецепті характерний зелений колір страва отримала завдяки наявності свіжого шпинату і спаржі. Пікантний горіховий смак соусу додають маленькі шматочки фісташок, що попадаються в страві. Лимонний сік можете замінити на апельсиновий. Смачно і просто. Песто прекрасно зберігається в холодильнику.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Спаржа зелена 250г
200 г.
Часник
1 зубчик
Шпинат бебі Metro Chef свіжий 500г
50 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Фісташки смажені
2 ст. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 с. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
за смаком
Етапи приготування
01
Спаржу поставити варитися на вогонь. Варити до того стану, поки спаржа не стане м'якою.
02
Потім спаржу промити під водою і нарізати невеликими шматочками.
03
Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
04
У чашку для блендера скласти порізану спаржу, листя шпинату, фісташки, тертий пармезан, часник, оливкову олію і трохи лимонного соку. Все посолити і перебити блендером до однорідного стану.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів