Риба по-лівійськи - Image

Риба по-лівійськи

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 5 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Лівійська кухня славиться своїми приправами і гострими стравами. Лівійці вживають у свій раціон багато м'яса, риби, овочів. А ще лівійці відрізняються великою витривалістю і довголіттям... Напевно, між способом життя і національною кухнею є якийсь прямо пропорційний зв'язок. Якщо ви хочете бути схожими на цих людей з далекої країни, яка так і вабить своєю загадковістю, то негайно замовляйте продукти і приготуйте страву "риба по-лівійськи". Корисність цієї страви важко недооцінити. У ній є всі необхідні для повноцінного функціонування організму мікроелементи, білки, вітаміни.

Інгредієнти

Судак

600 г.

Помідори

6 шт.

Цибуля ріпчаста

3 шт.

Корінь селери

100 г.

Часник

5 зуб.

Перець гострий

1 шт.

Цукор

2 ч. л.

Сіль

2 ч. л.

Олія оливкова

3 ст. л.

Кінза свіжа

20 г.

Сік лимонний

3 ст. л.

Перець чорний мелений

4 ч. л.

Етапи приготування

01

Спочатку помити рибу (можна взяти будь-яку свіжу рибу, у цьому рецепті використовується судак), почистити, нарізати порційними шматками, побризкати лимонним соком, посолити, поперчити, посипати нарізаною кінзою. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

02

Помідори перетворити в пюре. Цибулю нарізати кубиками. Добавити до цибулі нарізаний кубиками корінь селери. Гіркий, солодкий перць і часник також перетворити в пюре.

03

Додати на сковороду пюре з перців із часником, один солодкий перець нарізати шматками. Перемішати. Залити томатом, посипати сумішшю спецій. Тушкувати 1 хвилину. На дно каструлі викласти частину овочевої суміші, на неї зверху розкласти мариновану рибу. Зверху залити рештою овочевої суміші. Тушкувати 40 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Риба по-лівійськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua