Борщ по-молдавськи - Image

Борщ по-молдавськи

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Не дарма борщ - це дуже популярна страва у слов'янських народів. Його завжди готували господині в неділю, коли вся родина збиралася за святковим столом. Природно, що у кожного народу є свої, трохи змінені рецепти цієї універсальної страви. Тому сьогодні ми вам і пропонуємо приготувати борщ по-молдавськи. Особливістю цієї страви є те, що замість квасолі господині кладуть у нього горох. Це надає трохи змінений смак борщу. Але все одно при цьому виходить дуже ситний наваристий борщ, який не залишить байдужими ваших близьких. Подавати можна борщ по-молдавськи зі сметаною, кропом і з булочками, які теж можна зробити самостійно.

Продукти для рецепту

Капуста
14.79 - 23.99

Капуста

за 1 кг

Інгредієнти

Капуста

120 г.

Паприка Kotanyi червоний солодкий перець 35г

60 г.

Пюре Milupa Зелений горошок 125г

60 г.

Буряк

160 г.

Палички овочеві Vita Verde Морква та селера 180г

1 шт.

Корінь пастернаку в упаковці

1 шт.

Корінь петрушки

20 г.

Пюре томатне Mutti 500г

10 г.

Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л

10 г.

Оцет столовий Руна 9% 0,75л

30 г.

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Сметана ХМЗ 20%

40 г.

Томатний соус Mazza класичний 400г

20 г.

Петрушка 70г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Кріп 70г

за смаком

Котлетне м'ясо свиняче М'ясо Карпат охолоджене

700 г.

Етапи приготування

01

Спочатку потрібно зварити курячий бульйон. Для цього м'ясо помити. В холодну воду (1 л.) покласти курячі спинки. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 1,5 години. Потім в кастрюлю покласти нарізаний соломкою буряк, томат-пюре, влити бульйон (500 мл.), оцет та тушкувати на жирі до готовності. Підготувати інгредієнти для приготування борщу: моркву, петрушку, кріп, селеру, пастернак, солокий перець (почистити та порізати соломкою), цибулю - нашинкувати.

02

Після цього всі продукти перемішати, пасерувати та довести до напівготовності. Стручки зеленого горошку розрізати. В киплячий борщ покласти нашинковану капусту та варити 15 хвилин, додати стручки гороху, варити борщ ще 8 хвилин, потім покласти пасеровані овочі та варити борщ 15 хвилин.

03

За кілька хвилин до готовності в борщ додати тушкований буряк, томатний соус, посолити та поперчити. При подачі в борщ покласти сметану та посипати дрібно порізаною зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 хв