
Тальятеле з соусом "Болоньєзе"
Тальятеле - вид італійської пасти, що являє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Забавно, що питання про ширину цього дуже популярного макаронного виробу вирішувалося на рівні Торгово-промислової палати Болоньї. У постанові палати встановлюється ширина тальятеле - 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Як і смак будь-якого іншого виду пасти, власний смак тальятеле є нейтральним. Тому від інших інгредієнтів буде залежати смакова палітра приготованої з тальятелле страви. Володіючи пористою і шорсткою структурою, тальятеле чудово "утримують" соуси. У нашому випадку це соус "Болоньєзе".
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Помідори рожеві фасовка
800 г.
Фарш з яловичини та свинини ЦеМ'ясо Особливий охолоджений 400г
500 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
50 г.
Морква
50 г.
Стебло селери
1 шт.
Часник
2 зубчики
Орегано Metro Chef подрібнений сушений 110г
1 ч. л.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком.
Етапи приготування
01
Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.
02
На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.
03
Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.
04
Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.
05
Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.
06
Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.
07
Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.
08
Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.
09
Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.
10
Сир натерти на середній тертці.
11
Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів