Тальятеле з соусом "Болоньєзе" - Image

Тальятеле з соусом "Болоньєзе"

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Тальятеле - вид італійської пасти, що являє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Забавно, що питання про ширину цього дуже популярного макаронного виробу вирішувалося на рівні Торгово-промислової палати Болоньї. У постанові палати встановлюється ширина тальятеле - 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Як і смак будь-якого іншого виду пасти, власний смак тальятеле є нейтральним. Тому від інших інгредієнтів буде залежати смакова палітра приготованої з тальятелле страви. Володіючи пористою і шорсткою структурою, тальятеле чудово "утримують" соуси. У нашому випадку це соус "Болоньєзе".

Продукти для рецепту

Помідори рожеві фасовка
89.10 - 113.40

Помідори рожеві фасовка

за 1 кг

Інгредієнти

Помідори рожеві фасовка

800 г.

Фарш з яловичини та свинини ЦеМ'ясо Особливий охолоджений 400г

500 г.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

100 мл.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

50 г.

Морква

50 г.

Стебло селери

1 шт.

Часник

2 зубчики

Орегано Metro Chef подрібнений сушений 110г

1 ч. л.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

за смаком.

Етапи приготування

01

Цибулю і моркву очистити, а потім нарізати дрібними кубиками. Також стебло селери нарізати дрібними кубиками.

02

На сковороді на олії обсмажити разом цибулю, моркву і стебло селери, періодично помішуючи.

03

Додати фарш, смажити приблизно 8-10 хвилин. При смаженні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.

04

Помідори покласти в каструлю і залити їх окропом хвилин на 5. Потім вийняти їх, зробити невеликі надрізи і зняти з них шкірку.

05

Нарізати дрібними кубиками помідори і додати їх у сковороду до фаршу.

06

Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібно і додати в сковороду. Посолити, поперчити і добре перемішати.

07

Тушкувати таким чином під кришкою на дрібному вогні приблизно 2 години.

08

Приблизно за півгодини до закінчення тушкування влити вершки, добре перемішати і продовжувати тушкувати.

09

Поки соус тушкується, відварити пасту, як вказано на упаковці.

10

Сир натерти на середній тертці.

11

Коли соус буде готовий, розкласти пасту по тарілках, зверху викласти соус і засипати тертим пармезаном.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв