Яблучний тарт татен на сметанному тісті - Image

Яблучний тарт татен на сметанному тісті

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.

Інгредієнти

Яблука

400 г.

Масло вершкове

50 г.

Цукор

200 г.

Сметана

200 г.

Борошно пшеничне

150 г.

Яйце куряче

2 шт.

Розпушувач

5 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.

02

Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Яблучний тарт татен на сметанному тісті – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua