
Червона капуста у вині
Тушкована капуста - дуже популярне і поширене блюдо в різних народів світу. Використовують її по-різному: і як самостійне блюдо, і як гарнір, і навіть у вигляді начинки до пирогів. Дуже поширені рецепти капусти, тушкованої з іншими овочами. У даному рецепті червона капуста тушкується разом з яблуками і цибулею і заправляється вином і винним оцтом. Взагалі тушкована червона капуста - це традиційне різдвяне блюдо, яке готують у Німеччині і Чехії. Це чудовий гарнір до страв з м'яса або птиці. Зокрема, можна подавати тушковану червону капусту з м'ясом індички, з котлетами з м'ясного фаршу, з копченими ковбасками або сардельками.
Інгредієнти
Олія оливкова
3,5 ст. л.
Капуста червонокочанна
1 кг.
Цибуля ріпчаста
170 г.
Спеції
за смаком
Часник
1 шт.
Яблука
1,5 шт.
Оцет винний червоний
1,5 ст. л.
Вино червоне сухе
300 мл.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Нашаткувати капусту і цибулю тонкими смужками. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.
02
Розігріти олію в каструлі з товстими стінками і дном, викласти в олію капусту, перемішати, щоб капуста була вся в олії. Накрити зверху на каструлю кришку, тушкувати на середньому вогні протягом 10 хвилин.
03
Витягнути з каструлі дві третини капусти. Зверху на капусту в каструлі викласти половину цибулі, посолити і додати половину часнику, за бажанням додати спеції. Зверху викласти половину яблук, викласти половину капусти, яка була відкладена. Повторити шари. Зверху викласти капусту, шо залишилась.
04
Вилити в каструлю зверху вино, оцет, 5 ст. л. киплячої води. Накрити каструлю кришкою, прибрати в духовку, яка повинна бути попередньо розігріта до температури 160°C, готувати протягом 2 годин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів