
Лимонні мафіни на кефірі
Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лимон
1 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
300 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
400 г.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
10 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
150 мл.
Кефір Зарог 2,5% 870г
200 мл.
Етапи приготування
01
Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.
02
Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів