Рис для суші - Image

Рис для суші

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Почнемо з того, що для приготування суші та інших страв японської кухні, потрібно брати особливі сорти рису. Тобто звичний для нас рис сюди точно не підійде. Купити його можна в спеціальних магазинах, поруч з іншими інгредієнтами для японських страв. До того ж, готується він теж по-особливому рецепту, який для нас незвичайний. Адже саме від якості приготовленого рису залежить смак всієї страви. Тому тут потрібен свій рецепт, яким ми з вами із задоволенням ділимося. Якщо ви зібралися зробити роли в домашніх умовах, або ж іншу страву цього типу, вам неодмінно потрібно знати, як правильно готувати рис. Японці підходять до цього питання дуже ретельно, тому і ви постарайтеся.

Продукти для рецепту

Рис Жменька для суші 1кг
82.90 - 137.00

Рис Жменька для суші 1кг

1 кг

Інгредієнти

Рис Жменька для суші 1кг

400 г.

Вода негазована Аквуля 2л

500 мл.

Оцет рисовий Akura 200мл

50 мл.

Цукор Ваш Цукор 10кг

30 г.

Сіль Єгипет

10 г.

Етапи приготування

01

Насипати рис в посуд, залити холодною водою і гарненько промити його. Злити воду і залити свіжу, знову промити рис. Повторити процедуру доти, доки вода не стане прозорою.

02

Промитий рис покласти в глибоку каструлю і залити холодною водою з розрахунку 250 мл. води на кожну чашку рису. Поставити каструлю на плиту і довести до кипіння на максимальному вогні. Після того як вода закипить, зменшити силу нагріву до мінімального і залишити на 12 хвилин. Коли рис повністю вбере в себе воду (це має статися після 12 хв.) прибрати каструлю з вогню і залишити настоятися ще 15 хвилин.

03

Поки рис настоюється, приготувати для нього заправку. На дві чашки рису знадобиться 50 мл. рисового оцту, 30 г. цукру і 10 г. солі. Розчинити сіль і цукор в оцті, попередньо нагрівши оцет. Не перестаратися з нагріванням, оцет потрібно нагріти лише злегка.

04

Викласти рис (він повинен бути гарячим) рівним шаром і вилити на нього заздалегідь приготовлену заправку. Потім взяти дерев'яну лопатку і дуже обережно перемішати рис для того, щоб заправка ввібралася в нього рівномірно. Тепер залишилося лише дати рису охолонути.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв