
Смажені пельмені по-узбецьки
Шалено смачне і ситне блюдо узбецької кухні з неповторним смаком соковитого м'яса та ароматом зелені. Пельмені по-узбецьки не відварюються як у більшості інших рецептів їх приготування, а смажаться у великій кількості рослинного масла у фритюрниці або в сковорідці, повної киплячого рослинного масла. Для начинки бажано брати баранину, але можна і яловичину, ще можна додати у фарш зелені, наприклад, базилік. Перед подачею на стіл готові пельмені кладуть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Подають смажені пельмені по-узбецьки, як гарячу закуску, з простоквашею або, як основне блюдо, з бульйоном або шурпою.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г.
М'ясо
300 г.
Яйце куряче
1,5 шт.
Цибуля ріпчаста
3,5 шт.
Вода
3,5 ст. л.
Сіль
1,5 ч. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Розбити яйце в миску, влити воду і всипати 1 ч. л. солі, збити виделкою до однорідності, поступово додавати борошно, замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 10-25 хвилин. Після чого, розкачати тісто, вирізати кружальця для майбутніх пельменів.
02
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, додати до фаршу, посолити і поперчити за смаком.
03
Посуд розігріти до 100°С. Обсмажити в ній фарш до готовності. Прибрати з вогню, накрити кришкою, остудити не виймаючи фарш із посудини.
04
Викласти готовий фарш на приготоване тісто, сформувати пельмені, обсмажити у фритюрі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів