Лазанья - Image

Лазанья

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Лазанья - це буденна страва італійської кухні. Найчастіше це виріб з макаронів, які заправляють соусом і вона має кілька шарів начинки. Спочатку слово "лазанья" позначало ту каструлю, в якій її готували. Хоча сама страва і з Італії, слово має коріння з Греції, означало воно "теплі пластини". Спочатку цю страву готували не у всіх районах Італії, але пізніше вона стала популярною у всьому світі. В перших варіантах в лазанью додавали рагу і сир пармезан. Пізніше стали додавати соус. Але як би ви не експериментувати з цією стравою, вийде вона дуже смачною і ситною. Так що не бійтеся - досконалість доведена італійцями! Перевірте сьогодні самі!

Продукти для рецепту

Борошно Вілія з твердих сортів пшениці 1кг
41.90 - 44.00

Борошно Вілія з твердих сортів пшениці 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно Вілія з твердих сортів пшениці 1кг

600 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

5 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

1 ч. л.

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

50 г.

Масло вершкове домашнє

150 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Фарш М'ясний Сомельє з кролика

800 г.

Часник

2 зубчика

Цибуля

150 г.

Базилік у горщику

20 г.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

800 мл.

Мускатний горіх Еко мелений 10г

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Сир твердий Грана Падано 32%

300 г.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

50 г.

Етапи приготування

01

Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.

02

Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.

03

Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.

04

Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.

05

Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.

06

Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).

07

Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.

08

Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).

09

Натерти сир.

10

У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).

11

Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.

12

Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.

13

Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.

14

Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв