Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)
Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)

Гриби, тушковані з овочами (рецепт для НВЧ-печі)

Тушкування - один із способів теплової обробки в кулінарній практиці. Гриби прийнято тушкувати разом з овочами: морквою, картоплею, цибулею, селерою та ін. Найкраще їх гасити у вогнетривкій скляній, в емальованій чавунній або в глиняній посуді. При тушкуванні в ній добре зберігаються грибний сік і приправи. Гриби бажано готувати для одноразового вжитку, щоб уникнути виникнення в їжі отруйних сполук при підігріванні. Для тушкування придатні всі види грибів. Кращими приправами до тушкованих грибаів є петрушка, коріандр і часник. Гриби, тушковані з овочами, найбільше підходять до копченого чи смаженого м'яса, гарніром може служити салат з буряка чи огірків.

Кількість порцій 5
Час приготування 25 хв

  1. 1. Гриби — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 3 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Корінь петрушки — 1 шт.
  5. 5. Капуста — 1/4 шт.
  6. 6. Картопля — 6 шт.
  7. 7. Томатна паста — 2 ст. л.
  8. 8. Сметана — 1/2 ст.
  9. 9. Вода — 1 ст.
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити, нарізати кружечками. Налити олію в посуд. Всипати цибулю. Поставити в піч на 3 хвилини, при потужності 7. Гриби помити, нарізати, а потім посолити. Поставити в піч на 4 хвилини при рівні потужності 10. Накрити кришкою овочі. Поставити в тепле місце.

  2. Капусту, моркву і корінь петрушки нарізати соломкою. Додати рослинної олії. Перемішати. Готувати в печі 3 хвилини при потужності 10. Картоплю очистити, нарізати кружечками, викласти зверху овочів. Влити склянку води. Тушкувати під кришкою 3 хвилини (рівень потужності той самий).

  3. Додати гриби. Заправити їх томатною пастою, заздалегідь розмішаною із сметаною. Перемішати все. Посипати зеленою цибулею і кропом. Готувати в печі ще 5 хвилин (рівень потужності 7).