Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів
Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів

Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів

Азіатська локшина фунчоза - відмінна основа для багатьох страв. Вона універсальна – поєднується з рибою, м'ясом, овочами, морепродуктами. Її приготування не забирає багато часу і сил. Прозора локшина, яку називають скляною, може зробити страву цікавою і екзотичною. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує готувати її з рибою і кальмарами, а заправити незвичайним соусом.

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Фунчоза — 50г
  2. 2. Тунець — 75г
  3. 3. Устричний соус — 15мл
  4. 4. Біле вино — 30мл
  5. 5. Соєвий соус — 15мл
  6. 6. Рибний соус — 10мл
  7. 7. Кальмар — 50г
  8. 8. Капуста пекінська — 30г
  9. 9. Кінза — 3 гілочки
  10. 10. М'ята — 2 гілочки
  11. 11. Перець болгарський — 30г
  12. 12. Помідори черрі — 30г
  13. 13. Зелена цибуля — 7г
  14. 14. Лайм — 1 долька
  15. 15. Часник — 2 зубчика
  16. 16. Перець чілі — 3г
  17. 17. Імбир — 3г
  18. 18. Кунжут — 5г
  19. 19. Перець чорний — за смаком
  20. 20. Сіль — за смаком
  21. 21. Цукор — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготуйте часниково-рибну олію: для цього достатньо покласти розчавлені зубчики часнику в олію, злиту з консервованого тунця.

  2. Приготуйте локшину: витягніть з упаковки, залийте окропом. Вона буде готова за 5 хв.

  3. Обсмажте кальмара, нарізаного шматочками, в рибно-часниковій олії. Найкраще робити це на сковорідці вок.

  4. На часниково-рибній олії обсмажте болгарський перець, помідори черрі і пекінську капусту. Додайте імбир і перець чилі. Овочі закладайте по черзі.

  5. Додайте до овочів у сковороді ще олії, відправте до них тунець і кальмари, поперчіть. Налийте біле вино і випарюйте.

  6. Додайте до страви фунчозу. Влийте всі соуси, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.

  7. Коли сковорідка вже вимкнена, всипте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю.

  8. При подачі прикрасьте шматочком лайму, листочками м'яти і кінзою.