Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Фруктовий салат у вині
Фруктовий салат у вині

Фруктовий салат у вині

Хто сказав, що салат - це обов'язково холодна солона закуска? Він цілком може бути солодким. Такий салат підійде для звичайного перекусу, для частувань гостей або щоб поласували діточки. Пропонуємо вам смачний солодкий салат із фруктів, сухофруктів і горіхів. Адже фрукти дуже корисні - вони насичують організм корисними вітамінами та фруктозою. Сухофрукти, як відомо, в певній мірі навіть корисніші свіжих їх родичів. По-перше, від них не товстішають - це важливо для тих, хто стежить за своїм тілом. А також вони корисні для людей, у яких проблеми з нирками і які страждають на підвищений рівень цукру в організмі. А вже якщо разом з горіхами, то виходить ох яка смакота! І до речі, для безалкогольного варіанту такого салату замість вина підійде і звичайний гранатовий сік - смак від цього не зіпсується. Всім смачного!

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Волоські горіхи — 120 г
  2. 2. Груша — 1 шт.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Бальзамічний оцет — 1 ст. л.
  5. 5. Апельсиновий сік — 120 мл
  6. 6. Яблуко — 1 шт.
  7. 7. Манго — 1 шт.
  8. 8. Мед — 1 ст. л.
  9. 9. Кориця — 0,5 ч. л.
  10. 10. Мускатний горіх — 2 г
  11. 11. Вино червоне десертне — 75 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Обсмажити волоські горіхи і відкласти в сторону, щоб охололи (якщо не смажені).

  2. Очистити яблуко, грушу і манго, нарізати кубиками і покласти в миску.

  3. Вичавити зверху сік 1/2 лимона, перемішати і відкласти в сторону.

  4. Зробити сироп: змішати в маленькій каструлі мед з бальзамічним оцтом і вином та поставити на повільний вогонь. Варити до консистенції сиропу. Додати сік і цедру половинки лимона. Помішувати, поки все не прогріється.

  5. Залити сиропом фрукти і ретельно перемішати.

  6. Посипати рештою цедри, мускатним горіхом і корицею.

  7. Додати апельсиновий сік і рубані горіхи, ретельно перемішати.

  8. Можна подавати в одній великій піалі або розділити на порції.