Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Великодня квітка
Великодня квітка

Великодня квітка

Існує багато рецептів Великодніх пасок, вони робляться з різними начинками. Але ось дійсно нове - це "Великодня квітка". Особливий смак надають родзинки і цукати, які загортаються в тісто, як в рулет. У цьому одна з особливостей "Великодньої квітки". Якщо ви хочете побачити справді щось нове на своєму святковому столі, хочете приємно здивувати своїх рідних солодким, тоді вам варто спробувати зробити цю страву. "Великодня квітка" може слугувати головною стравою солодкого пасхального столу.

Кількість порцій 1
Час приготування 120 хв

  1. 1. Молоко — 200 мл.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Олія — 50 мл.
  4. 4. Масло вершкове — 70 г.
  5. 5. Цукор — 1 стакан
  6. 6. Сіль — щіпка
  7. 7. Борошно — 5 стаканів
  8. 8. Дріжджі — 40 г.
  9. 9. Родзинки — 60 г.
  10. 10. Цукати — 30 г.
  11. 11. Кориця — 2 ч. л.
  12. 12. Цукрова пудра — 2 ст. л.
  13. 13. Апельсиновий сік — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати здобне опарне тісто на дріжджах.

  2. Промити родзинки, просушити. Нарізати цукати шматочками. Розтопити вершкове масло, трохи охолодити. Готове тісто розкатати пластом 0,5 см. в товщину, змастити 2 столовими ложками вершкового масла. Висипати на тісто родзинки, цукати, розподілити рівномірним шаром, присипати звичайним і ванільним цукром (можна і корицею).

  3. Згорнути тісто з начинкою в рулет. Покласти рулет на деко, змащене маслом, скрутити у вигляді кільця. Кінці рулету змастити білком, з'єднати їх, міцно зчепивши.

  4. Ножицями проробити невеликі надрізи по всьому рулету. Нехай підійде в теплому місці. Перевірити через 20 хвилин, поставити в духовку. Випікати 25 хвилин при температурі 180°C градусів. Прикрити верх рулету фольгою, щоб не підгорів, і пропекти іншу частину.

  5. Витягнути рулет і залишити під рушником. Зробити апельсинову глазур, додаючи невеликими порціями апельсиновий сік в цукрову пудру. Полити глазур'ю рулет, і поки вона не охолола, прикрасити родзинками, горіхами, цукатами.