
Гратен картопляний
Спочатку пояснимо значення слова гратен. Гратен - це запечені певним чином продукти. Продукти можуть бути самі різні такі як, риба, м'ясо, овочі і навіть солодкі страви. Вони запікаються таким чином, що в кінцевому підсумку виходить апетитна, золотиста, хрумка скоринка. Єдиною вимогою до такого виду запікання є те, що посуд в якій запікають страву повинен бути жароміцний. Отже, посудом і картоплею ви запаслися. Тепер рекомендуємо приступити до приготування картопляного гратену. Смак страви просто приголомшливий. Ця хрустка, золотиста скоринка зверху страви покриває саму картоплю - таку соковиту, м'яку, ароматну. Часник надає такий приємний аромат, а вершки пом'якшують картоплю.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
1,5 кг
Сіль Єгипет
за смаком
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
0,5 л
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
150 г
Масло вершкове домашнє
20 г
Часник
3 зуб.
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
за смаком
Мускатний горіх Еко мелений 10г
3 г
Етапи приготування
01
Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Часник очистити і роздавити часниковим пресом. Вершки змішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем, довести до кипіння, злегка охолодити. Додати у вершки товчений часник, ретельно розмішати.
02
Змастити термостійку прямокутну форму вершковим маслом, викласти картоплю шарами, кожен шар заливаючи вершками. Запікати в розігрітій до 150°С духовці 40 хв. Тим часом натерти сир на тертці.
03
Дістати форму з гратеном з духовки, посипати тертим сиром. Збільшити температуру духовки до 200°С. Повернути деко в духовку і запікати до золотистої скоринки, приблизно 5 хв.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів