Тірамісу за класичним рецептом - Image

Тірамісу за класичним рецептом

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Італійці пишаються своїм десертом тірамісу як національним надбанням. Їх можна зрозуміти, адже ніжний смак печива, що тане в роті, з повітряним кремом на основі маскарпоне і підбадьорливим ароматом еспресо - це те, що дарує задоволення шанувальникам тірамісу по всьому світу. У цього десерту безліч варіацій: у нього додають фрукти, ягоди. Але ми пропонуємо не відступати від канонів і приготувати тірамісу за класичним рецептом. До речі, італійці вважають, що краще за все їсти тірамісу в другій половині дня, між обідом і вечерею, адже десерт допомагає відновити сили і отримати заряд енергії. Але нам здається, що підняти настрій за допомогою тірамісу - відмінна ідея, незалежно від часу доби.

Інгредієнти

Сир Маскарпоне

445г

Печиво для тірамісу

20шт

Цукор

100г

Заварна свіжозварена кава

120мл

Еспресо

60мл

Ром

44мл

Вершки

240мл

Какао порошок (для присипки)

50г

Тертий чорний шоколад (для присипки)

50г

Етапи приготування

01

Змішайте каву з еспресо і дайте охолонути.

02

Змішайте маскарпоне з ромом і цукром. Збийте вершки і додайте до суміші з маскарпоне, обережно перемішуючи.

03

Одне за одним умочуйте печиво в каву і викладайте в форму.

04

На печиво викладіть крем.

05

Зробіть ще шар печива і ще шар крему.

06

Посипте какао і шоколадом.

07

Залиште в холодильнику на 4 години.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв