Рогалики з абрикосами - Image

Рогалики з абрикосами

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Відомі на весь світ і всіма улюблені борошняні ласощі рогалик вперше були спечені в ХVII сторіччі кондитером до знаменної події – захопленню турками венеціанської фортеці. З тих пір рогалик почали випікати зігнутої форми, яка нагадує півмісяць – символ турецького прапора. Однак, ця цікава версія була з тріском зруйнована вченим Карлом Тепли, який стверджував, що перша згадка про рогалики датується далеким ХII століттям. Пропонуємо відволіктися від передісторії і зайнятися більш захоплюючою справою – спекти сирні рогалики з пряною абрикосовою начинкою. Задоволені обличчя рідних не змусять засумніватися в досконалості цієї ніжної та ароматної домашньої випічки. Саме час ставити чайник.

Інгредієнти

Борошно

150 г

Сир кисломолочний

150 г

Вершкове масло

150 г

Яйце

2 шт.

Абрикос

5 шт.

Цукор

3 ст. л.

Кориця

5 г

Ванілін

5 г

Етапи приготування

01

Змішати сир і борошно в мисці. Додати нарізане кубиками масло, розтерти суміш руками

02

Додати яйце і замісити тісто. Скачати його в кулю і покласти в холодильник на годину.

03

Абрикоси порізати невеликими шматочками, відкинути на сито і посипати цукром, ваніллю і корицею. Дати постояти, поки охолоджується тісто.

04

Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні, вирізати з нього трикутники. На основу отриманих трикутників викладати трохи начинки і згортати рогалики.

05

Деко застелити пергаментним папером і змастити маслом. Викласти рогалики на відстані 2-3 см один від одного, змастити яйцем.

06

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Злегка охолодити і подати до столу.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Рогалики з абрикосами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua