
Гуляш із легень
Із легенів можна готувати повноцінні м'ясні другі страви. Страви виходять не тільки смачними, а й економічними, це ще один плюс на користь легенів. Легені з яловичини відносяться до субпродуктів, із них можна приготувати гуляш, печеню, млинці, пиріжки і ще масу страв. Ароматне і приємне на смак блюдо - гуляш із легень. Перед обробленням легені слід промити у воді і обов'язково вирізати трубки. На гарнір до такого гуляшу підійде все що завгодно: картопля в будь-якому вигляді, рис, овочеві рагу, макарони. Гуляш із легень - чудове блюдо, м'які, насичені травами і спеціями шматочки м'яса просто тануть у роті! Смачна і досить ситна вечеря.
Інгредієнти
Легені
500 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Борошно пшеничне
1 ст. л.
Олія рослинна
1 ст. л.
Томатна паста
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Лавровий лист
за смаком
Етапи приготування
01
Ретельно промити легені. Поставити каструлю з водою на вогонь, покласти в гарячу воду легені, варити протягом 1,5-2 годин.
02
Перекласти відварені легені на тарілку, остудити, нарізати шматочками вагою в 30-40 г., присипати сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, покласти шматочки легень на сковороду, обсмажити з усіх боків, присипати зверху борошном. Додати в сковороду подрібнену цибулю, готувати ще кілька хвилин.
03
Перекласти обсмажені легені в каструлю, поставити на вогонь, залити 2-2,5 л. бульйону, після варіння легень, викласти також томатну пасту, додати лавровий лист, варити протягом 10-15 хвилин. Подавати з відвареною картоплею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів