
Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами
Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.
Інгредієнти
Сир маскарпоне
340 г.
Цукрова пудра
150 г.
Вино десертне
7 ст. л.
Сметана
100 г.
Полуниця
100 г.
Вода
150 мл.
Цукор
2 ст. л.
Еспресо розчинний
2,5 ч. л.
Шоколад темний
30 г.
Печиво бісквітне
100 г.
Етапи приготування
01
У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.
02
Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.
03
Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.
04
Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів