
Желіцький суп
Батьківщиною супу з незвичайною назвою Желіцький є Угорщина, а саме, її південно-західний регіон. Желіцький суп - жирний, насичений, дуже густий, адже готується він з 3-х сортів м'яса і нагадує м'ясну солянку. Це не просто суп, а справжня м'ясна розкіш, його смак вас приємно здивує, ви відчуєте весь шарм тушкованого м'яса. А найголовніше, що не потрібно варити бульйон. Суп, в якому м'ясо попередньо обсмажується, а не вариться в бульйоні, за смаком виходить більш насиченим і цікавішим. Зелень кладеться за бажанням, замість ріпчастої цибулі можна взяти цибулю-порей. Традиційно угорці подають Желіцький суп з засипкою з булочних кульок.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Свинина котлетна натуральна
150 г.
Телятина лопатка
150 г.
Печінка куряча розморожена
150 г.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
100 г.
Корінь петрушки
1 шт.
Морква
1 шт.
Сметана ХМЗ 20%
100 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Бульйон м'ясний Велика ложка 10г
1,5 л.
Борошно 7 1кг
2 ст. л.
Кріп 70г
1/2 пучка
Петрушка 70г
1/2 пучка
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Етапи приготування
01
Овочі очистити і промити. М'ясо і курячу печінку промити й нарізати скибочками.
02
Цибулю дрібно нарізати. Моркву нарізати півкільцями.
03
У каструлю з товстим дном влити олію, покласти цибулю, моркву і нарізаний корінь петрушки, смажити 4 хвилини.
04
Покласти скибочки м'яса, посолити і поперчити. Влити трохи бульйону так, щоб м'ясо тушкувалось, а не варилося. Тушкувати до напівготовності.
05
В кінці тушкування, коли рідина майже випариться, додати курячу печінку і промиті нарізані скибочками гриби. Додати борошно і перемішати.
06
Покласти сметану і нарізану зелень кропу і петрушки. Влити бульйон, посолити, поперчити, довести до готовності.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів