
Томатний суп з рисом
Перші страви з додаванням томатів дуже популярні і присутні в багатьох кухнях світу. При чому, до даної категорії відносяться не тільки борщ, розсольник і харчо. У великій різноманітності представлені і томатні супи. Холодні і низькокалорійні – для літа, гарячі і наваристі – для холодної пори року. Приготуйте на обід легкий томатний супчик з рисом. Ця ситна, ароматна перша страва готується швидко і просто. У сезон овочів такий суп особливо актуальний, адже основу страви складають свіжі томати. Вони і надають супчику яскравий, насичений колір. М'якоть помідорів можна порізати на шматочки або подрібнити у блендері до пюре. Додайте в суп Вашу улюблену зелень за смаком.
Інгредієнти
Помідори
600 г.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Рис
1/4 cклянки
Курячий бульйон
1 л.
Лавровий лист
1 шт.
Базилік сушений мелений
за смаком
Петрушка
за смаком
Чебрець
за смаком
Шафран
за смаком
Цукор
за смаком
Томатна паста
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Етапи приготування
01
Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на сковороді на слабкому вогні на вершковому маслі протягом 4-5 хвилин.
02
Зняти з помідор шкірку. Розрізати навпіл, вичавити сік і видалити насіння (не викидати). Порізати м'якоть на невеликі шматочки. Нарізану м'якоть додати до цибулі і готувати протягом 3 хвилин на слабкому вогні.
03
Потім додати бульйон, сік і насіння помідорів, спеції (лавровий лист, базилік, петрушку, чебрець, шафран, сіль, мелений перець) і довести до кипіння.
04
Додати рис, зменшити вогонь до слабкого, накрити кришкою (залишити відкритим невеликий простір) і готувати 30 хвилин. В кінці додати цукор, томатну пасту, посолити, поперчити за смаком і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів