
Тапенада
Тапенада – традиційна страва кухні Провансу, яка представляє собою густу пасту з попередньо перемелених до неоднорідної маси оливок (найчастіше чорних), анчоусів і каперсів. Тапенаду помилково називають «чорною ікрою бідняків». Насправді, це дуже смачна і колоритна страва, що всіма полюбилася. Ви можете доповнити тапенаду згідно своїм смаковим уподобанням. Наприклад, додати дрібно нарізану зелень, краплю коньяку або мелений мигдальний горіх. Така паста має універсальне призначення. Нею намазують багет, подають як соус до різних страв або свіжих овочів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Маслини Oscar без кісточки 300г
150 г.
Каперси Iberica 250г
40 г.
Анчоуси Rizzoli солоні 850г
130 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
20 г.
Лимон
0,5 шт.
Часник
2 зубчики
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу промити, видалити голову, нутрощі і хвіст.
02
З маслин злити воду. Маслини добре промити під водою. Те ж проробити з каперсами.
03
У подрібнювач викласти маслини, каперси, часник і філе анчоусів. Вичавити сік з лимона. Додати перець і оливкову олію. Збити в блендері.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів