
Діп зі шпинату
Діп в буквальному розумінні слова з англійської означає "занурювати". Діп - це соус, який за консистенцією нагадує сметану. Але це не звичайний соус. Головна відмінність діпа від звичайних соусів полягає в способі його застосування - зазвичай соус поливають на їжу, але у випадку з діпом їжу занурюють в соус. Звідси і назва "dip", що значить занурювати, опускати. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати такий корисний і смачний діп зі шпинату. У такий соус можна вмочати чіпси, шматочки овочів, шматки м'яса, морепродукти, хліб, крекер в якості закуски перед основною стравою. Загалом діп найчастіше використовується для приправки їжі, яку їдять руками. До речі, найбільш поширені діпи в Америці та Китаї.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Шпинат пучок 100г
250 г.
Сметана ХМЗ 20%
180 г.
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
200 г.
Кріп Metro Chef різаний сушений 60г
0,5 ч. л.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Відварити шпинат, процідити і добре віджати від зайвої рідини.
02
Змішати сметану з майонезом, нарізаними кропом і цибулею, посолити. Додати дрібно нарізаний шпинат. Добре перемішати і поставити в холодильник на пару годин.
03
Готовий, добре охолоджений діп подавати до крекерів або чіпсів.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів