
Спагеті з перцем чилі, часником, лимоном і хлібними крихтами
Cпособів приготування смачних спагеті величезна безліч. Найбільше їх в італійській кухні. Батьківщиною даного рецепту є італійська Сицилія. Використання хлібних крихт - це одна з «фішок» сицилійської кухні. Ще в давні часи через бідність сицилійці замість сиру використовували хлібні крихти, посипаючи ними макаронні вироби. Ця традиція збереглася і до теперішнього часу. Ще одним важливим інгредієнтом даного рецепту є капуста броколі. Її включають в рецепти багатьох італійських страв. Смак спагеті тільки виграє від такого поєднання. Блюдо стає ще смачніше і поживніше.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Макарони Чумак Спагеті 400г
150 г.
Часник
3 зубчики
Перець чилі червоний
1 шт.
Лимон
0,5 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Перець чилі промити, очистити від насіння і нарізати маленькими кубиками.
02
Часник очистити від лушпиння і нарізати тонкими скибочками.
03
На сковороді розігріти оливкову олію. Додати перець чилі і часник на сковороду і готувати їх приблизно 2-3 хвилини, постійно помішуючи, на дрібному вогні.
04
Перекласти чилі і часник в миску, а на сковороді обсмажити хлібні крихти 4-5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню.
05
З половини лимона зняти цедру і змішати її з хлібними крихтами. Трохи посолити і поперчити суміш.
06
Броколі розібрати на невеликі суцвіття.
07
Зварити спагеті, як вказано на упаковці. За 3 хвилини до закінчення приготування, додати до спагеті броколі.
08
Після чого воду зі спагеті злити, але залишити приблизно 1 склянку води.
09
Цю воду змішати з обсмаженими перцем чилі і часником, а також додати 1 ст. л. оливкової олії.
10
Вермішель викласти в каструлю і залити її водою з олією та зажаркою і добре перемішати.
11
При подачі, посипати спагеті смаженими хлібними крихтами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів