Котлети де-воляй - Image

Котлети де-воляй

Кількість порцій: 1Час приготування: 40 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

В принципі слово "котлета" французького походження. Котлету де-воляй теж вперше приготував француз. Вона вийшла настільки смачною і ніжною, що швидко стала поширюватися по всій Європі. У нас же вперше її почали подавати в часи правління Петра І. У радянські часи рецепт її був трохи змінений київським кухарем, і з часом її почали називати "котлета по- київськи". Але рецепт самої котлети де-воляй теж залишився дуже популярним. Це дивовижний рецепт, коли начинка котлети із рідким соусом опиняються всередині філе. У первинному варіанті цієї котлети начинкою виступали гриби і сирний соус. Ну а зараз існує досить багато різних варіантів приготування.

Інгредієнти

Грудинка куряча

1 шт.

Масло вершкове

50 г.

Зелень

30 г.

Білий хліб

70 г.

Перець білий мелений

за смаком

Сік лимонний

0,3 ч. л.

Сіль

за смаком

Яйце куряче

1 шт.

Вода

1 ст. л.

Борошно пшеничне

50 г.

Етапи приготування

01

Для приготування зеленого масла, посікти дрібно зелень, змішати з маслом, додати лимонний сік, сіль і білий перець, ретельно перемішати, закатати суміш у харчову плівку, прибрати в холодильник.

02

Заморозити білий хліб (бажано трохи черствий).

03

Грудинку без шкіри розділити на два філе, одне побільше, інше поменьше. Обернути обидва філе в плівку, розкачати качалкою. Дістати з холодильника зелене масло, загорнути масляну ковбаску в мале філе, після мале філе загорнути у велике.

04

Яйця збити виделкою з 1 ст. л. води. Куряче філе обваляти в борошні, після занурити в яйце, потім обваляти в хлібній крихті, яке заздалегідь було охолоджене. Прибрати філе в морозилку на 10 хвилин. Повторити процедуру з борошном, яйцем і крихтою.

05

Обсмажити котлету у фритюрі при температурі 200°С протягом 6 хвилин. Після, при такій же температурі, в духовці довести до готовності, протягом 4 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв

Котлети де-воляй – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua