Каталонський крем Crema catalana - Image

Каталонський крем Crema catalana

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.

Продукти для рецепту

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
374.30

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 кг

Інгредієнти

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

4 шт.

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

350 мл.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

150 г.

Цедра апельсина Банка Спецій 90г

1 шт.

Кориця Еко мелена 20г

2 ч. л.

Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г

2 ч. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

90 г.

Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г

2 г.

Етапи приготування

01

Жовтки збити з цукром.

02

Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.

03

Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.

04

Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.

05

Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.

06

Посипати крем цукром.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв