
Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів
Азіатська локшина фунчоза - відмінна основа для багатьох страв. Вона універсальна – поєднується з рибою, м'ясом, овочами, морепродуктами. Її приготування не забирає багато часу і сил. Прозора локшина, яку називають скляною, може зробити страву цікавою і екзотичною. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує готувати її з рибою і кальмарами, а заправити незвичайним соусом.
Інгредієнти
Фунчоза
50г
Тунець
75г
Устричний соус
15мл
Біле вино
30мл
Соєвий соус
15мл
Рибний соус
10мл
Кальмар
50г
Капуста пекінська
30г
Кінза
3 гілочки
М'ята
2 гілочки
Перець болгарський
30г
Помідори черрі
30г
Зелена цибуля
7г
Лайм
1 долька
Часник
2 зубчика
Перець чілі
3г
Імбир
3г
Кунжут
5г
Перець чорний
за смаком
Сіль
за смаком
Цукор
за смаком
Етапи приготування
01
Приготуйте часниково-рибну олію: для цього достатньо покласти розчавлені зубчики часнику в олію, злиту з консервованого тунця.
02
Приготуйте локшину: витягніть з упаковки, залийте окропом. Вона буде готова за 5 хв.
03
Обсмажте кальмара, нарізаного шматочками, в рибно-часниковій олії. Найкраще робити це на сковорідці вок.
04
На часниково-рибній олії обсмажте болгарський перець, помідори черрі і пекінську капусту. Додайте імбир і перець чилі. Овочі закладайте по черзі.
05
Додайте до овочів у сковороді ще олії, відправте до них тунець і кальмари, поперчіть. Налийте біле вино і випарюйте.
06
Додайте до страви фунчозу. Влийте всі соуси, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
07
Коли сковорідка вже вимкнена, всипте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю.
08
При подачі прикрасьте шматочком лайму, листочками м'яти і кінзою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів