Чеський пивний суп - Image

Чеський пивний суп

Кількість порцій: 4Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Чим славиться Чехія? Ну звичайно ж якісним пивом. Всім любителям цього популярного напою пропонуємо приготувати традиційну першу страву чеської кухні – пивний суп. Виявляється, пиво можна не тільки пити, але і їсти. Як Ви вже, напевно, зрозуміли, пиво використовується в якості рідкої основи супу нарівні з бульйоном. Цікаве поєднання смаків і дивовижна рецептура. Такий супчик дуже поживний, ситний і, як не дивно, корисний, адже недарма чеські лікарі прописували хворим обов'язково включити в свій раціон саме пивний суп. І наостанок маленький секрет: проваріть суп більше півгодини, і пивна гіркота зникне, а алкоголь випарується.

Інгредієнти

Світле пиво

400 мл.

Яловичий бульйон

400 мл.

Сметана

200 мл.

Яєчний жовток

4 шт.

Вершкове масло

1 ст. л.

Хлібні сухарики

100 г.

Cіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Петрушка

за смаком

Етапи приготування

01

Налити в каструлю яловичий бульйон і пиво. Поставити її на вогонь і довести до кипіння.

02

Яєчні жовтки відокремити від білків. Змішати в однорідну масу сметану, вершкове масло і яєчні жовтки. Після чого додати цю суміш у каструлю з бульйоном і пивом.

03

Петрушку промити і дрібно порізати.

04

Коли суп закипить, посолити і поперчити за смаком.

05

Подавати суп, заливши ним сухарики в тарілці і прикрасивши петрушкою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

4

40 хв