
Короп тушкований з виноградом та мигдалем
Короп тушкований з виноградом і мигдалем - дуже корисна страва для юних розумників і розумниць, оскільки мигдаль і короп відповідають за хорошу і продуктивну роботу головного мозку. Солодкий мигдаль дарує вам море корисних вітамінів - кальцій, цинк, велику кількість білка. До речі, саме мигдаль сприяє хорошому кровообігу, покращує стан шкіри і є джерелом краси та молодості. Ця страва має відмінний смак. Ніжне і м'яке м'ясо риби прямо тане в роті. А паприка, гвоздика і мускатний горіх надають страві воістину незвичайний і апетитний аромат. За 30 хвилин витрачених на приготування, ви влаштуєте своїй сім'ї справжній бенкет. Спробуйте!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
1 ст. л.
Мигдаль Snackifications смажений очищений 140г
2 ст. л.
Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л
350 мл.
Родзинки
1 ст. л.
Спеція Паприка мелена
1/4 ч. л.
Виноград білий
350 г.
Спеція Гвоздика мелена
1/4 ч. л.
Сіль Єгипет
За смаком
Перець чорний Kotanyi горошок 70г
За смаком
Короп тушка
1 шт.
Спеція Горіх мускатний мелений
На кінчику ножа
Цибуля
2 шт.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
2 ст. л.
Етапи приготування
01
У коропа видалити голову, плавники і нутрощі, очистити від луски. Ретельно промити зсередини і зовні, обсушити.
02
Збризнути рибу лимонним соком. Натерти сіллю і перцем. Присипати паприкою і мускатним горіхом.
03
Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. У сотейнику розігріти олію. Покласти цибулю і обсмажити, помішуючи, 5-6 хв. Влити вино і готувати ще 2 хв.
04
Родзинки промити теплою водою. Покласти рибу поверх цибулі, додати родзинки. Накрити кришкою.Тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хв.
05
Мигдаль крупно нарізати. Виноград вимити, зняти з грона. Розрізати кожну ягоду навпіл.
06
Додати мигдаль і виноград до риби, приправити меленою гвоздикою. Тушкувати ще 5 хв. Перекласти рибу на блюдо і вийняти кістки. Для цього провести ножем уздовж хребта і відокремити м'якоть від хребтової і реберних кісток. Перевернути рибу на інший бік і повторити операцію. Розрізати коропа на порційні шматки. Розкласти по тарілках і рясно полити соусом. Подавати з рисом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів