Яблучна пастила - Image

Яблучна пастила

Кількість порцій: 5Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Пастила - це досить давня страва російської кухні. Кажуть, що готували пастилу ще в XVI столітті, і за переказами, почали її готувати жителі Підмосков'я. Звичайно, існували й аналоги в інших країнах, наприклад в Європі. Виготовляли її з пюре яблук кислих сортів з додаванням м'якоті різних ягід. Важливим компонентом пастили вважався і мед. Природно, традиційно пастилу виготовляли в печі. Таким способом вона рівномірно підсихала. Десерт виходив дуже смачний, і в той же час досить корисний, тому що в ньому немає продуктів, які були б не корисні чи шкідливі. Таким чином ви отримаєте дуже швидку закуску до чаю або кави.

Продукти для рецепту

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
65.60 - 100.60

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г

50 г

Інгредієнти

Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г

2 кг.

Кориця Еко мелена 20г

за смаком

Цукор ванільний Auchan 8г

за смаком

Вода негазована Аквуля 2л

3 ст. л.

Етапи приготування

01

Вийняти серцевину яблук, нарізати часточками. Викласти часточки яблук в каструлю з товстими стінками, додати 3 столових ложки води, накрити кришкою. Варити 15 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

02

Викласти яблука в блендер, додати корицю і ваніль, зробити пюре. Поставити каструлю з яблучним пюре на невеликий вогонь, поки практично вся вода не випариться.

03

Викласти яблучну масу на деко тонким шаром і висушити в духовці  протягом 15 хвилин при температурі 100°C.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв