Заморожене кавове суфле - Image

Заморожене кавове суфле

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Заморожене кавове суфле - страва французького походження, якою особливо приємно насолоджуватися у літню спеку. Може подаватися як в якості основної страви, так і в якості десерту. Існує безліч різновидів суфле, але кожне з них обов'язково містить як мінімум два головні компоненти: ароматизовану суміш сметанної консистенції, що додає страві смак, і збиті яєчні білки, які роблять його повітряним. У нашому випадку суміш готується на основі кави, але також для її приготування використовують шоколад, сир, або різні фрукти. Зазвичай суфле подається з мигдальними біскотті.

Продукти для рецепту

Яйце куряче С0 1шт
4.80 - 5.00

Яйце куряче С0 1шт

50 г

Інгредієнти

Яйце куряче С0 1шт

2 шт.

Кава Чорна Карта Gold розчинна 500г

3 ст. л.

Лікер Старий Ринок кавовий 30% 0,5л

3,5 ст. л.

Пудра цукрова Auchan 200г

4 ст. л.

Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г

за смаком

Вершки Auchan 30% 200мл

300 мл.

Вершки Домашні 40%

4 ст. л.

Етапи приготування

01

Обернути в два шари 6 холодостійких формочок жиронепроникним папером. Папір має виходити за краї форми на 2,5 см. вгору.

02

Розчинити каву з 1 ст. л. окропу, влити лікер, після чого трохи охолодити.

03

Змішати в мисці кавову суміш, цукор, яєчні жовтки, перемішати. Поставити миску в каструлю з трохи киплячою водою на плиті, міксером збивати суміш в мисці протягом 4-5 хвилин до загустіння. Після, остудити.

04

Збити окремо вершки. Збити яєчні білки. Додати в кавову суміш вершки з білками. Викласти суміш у формочки. Суміш, що залишилася відкласти. Поставити форми на 2 години в холодильник. Дістати з холодильника формочки, додати в кожну формочку суміш, яка залишилася. Покласти в холодильник на 2 години. Зняти папір з формочок. Посипати зверху цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв