
Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом
Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вершки Домашні 40%
250 мл.
Шоколад молочний Milka 90г
260 г.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
1 ст. л.
Арахіс смажений солоний
за смаком
Етапи приготування
01
Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.
02
Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.
03
Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.
04
Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів