Паста з креветками, томатами та базіліком - Image

Паста з креветками, томатами та базіліком

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Зрозуміло, що ця страва обожнювана в усьому світі, адже, хто не любить макарони з креветками... Запевняємо вас, спробувавши таку пасту, ви вже не зможете не готувати її знову і знову. Ця прекрасна друга страва може порадувати своїм смаком, як затятих любителів морепродуктів, так і тих людей, які спокійно відносяться до них. Не має сумнівів, що поєднання пасти, яка вже сама по собі є надзвичайно ситною, з колоритними креветками надасть страві вишуканого та витонченого вигляду, а доповнення страви соковитими помідорами та духмяним базиліком, наповнить її приємним ароматом. Крім того, корисності цій пасті не позичати - креветки містять велику кількість чистого протеїну та кислот. Звичайно ж, паста з креветками зможе прикрасити будь-який стіл і надати йому дещо романтичного характеру.

Інгредієнти

Паста

250 г.

Креветки

200 г.

Помідори

3 шт.

Базилік

30 г.

Часник

2 зубчику

Оливкова олія

6 ст. л.

Сіль

щіпка

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Часник очистити. Зелень базиліка вимити і добре обсушити.

02

Обірвати листочки базиліка і помістити їх в чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику.

03

Додати дрібку солі і влити 5 столових ложок оливкової олії.

04

Базилік з часником подрібнити в блендері до однорідної маси.

05

Помідори вимити. Один помідор нарізати невеликими кубиками. Решту помідорів нарізати скибочками. Креветки розморозити, вимити і очистити від панцирів (якщо креветки великі, у кожної зробити надріз уздовж спинки і видалити чорну вену).

06

Креветки ще раз обполоснути водою і дати стекти зайвій рідині. Як тільки підготували креветки, можна ставити воду для відварювання пасти. У велику кількість киплячої підсоленої води покласти макарони. Як тільки вода повторно закипить, зменшити вогонь до середнього. Варити пасту відповідно до часу, зазначеному на упаковці, або близько 7-8 хвилин.

07

У сковороді розігріти 1 столову ложку оливкової олії.У добре розігріту олію викласти креветки і обсмажити приблизно по 1-2 хвилині з кожної сторони, посолити. Креветки готові, коли вони порозовіють, а м'якоть стане матовою (тобто перестане бути прозорою).

08

Креветки перекласти з сковороди в миску і прибрати в тепле місце. У сковороду, де смажилися креветки, покласти кубики помідорів. Помідори трохи посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні ~ 4-5 хвилин.

09

Додати до помідорів базилікового-часникову масу і перемішати. Вимкнути вогонь, додати скибочки помідорів і креветки.

10

Посолити, поперчити, за смаком, і перемішати. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Перекласти пасту в сковороду до креветок з помідорами - все акуратно перемішати. Готову страву відразу подавати, прикрасивши листочками базиліку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Паста з креветками, томатами та базіліком – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua