
Паризький гарячий шоколад
Європейці дізналися про існування шоколаду, а точніше какао-бобів, тільки в XVI ст. (Незрозуміло, як вони раніше жили без нього?) Зате потім шоколад назавжди підкорив Старий Світ і чашка напою з какао-бобів стала вважатися ознакою хорошого тону. Французи теж прийшли від нього в захват: гарячий шоколад був улюбленим напоєм французького короля Людовика XIV, а його дружина, Марія-Терезія Австрійська, говорила, що найбільше в житті любить свого чоловіка і шоколад. У наш час існує величезна кількість варіантів приготування цього приголомшливого напою, але на цей раз ми пропонуємо скористатися правдивим класичним французьким рецептом.
Інгредієнти
Чорний шоколад (не менше 70% какао)
70 г
Молоко
160 мл
Коричневий цукор
1 ст.л.
Етапи приготування
01
Шоколад розламайте на маленькі шматочки і порубіть ножем.
02
Сотейник або невелику каструльку обполосніть холодною водою і влийте молоко, поставте на міцний вогонь.
03
Коли молоко нагріється, додайте шоколад і продовжуйте готувати, помішуючи масу вінчиком, до повного розчинення шоколаду.
04
Потім всипте цукор і доведіть напій майже до кипіння (але не кип'ятіть).
05
Розлийте напій по чашках (їх краще попередньо нагріти в гарячій воді) і негайно подавайте.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів