
Палтус у зеленому соусі
Палтус у зеленому соусі - один із численних рецептів приготування цієї риби сімейства камбалових. Низький рівень калорійності палтуса і вітамінно-мінеральний склад дозволяє віднести рибу до корисних і дієтичних продуктів. Багатий на вміст вітамінів групи А, В1, В2, В5, В6, В12, Е і D хімічний склад риби вважається головною користю палтуса для організму людини. Крім цього, корисні властивості палтуса полягають у вмісті семи амінокислот, яких потребує людський організм. Відмінно поєднується м'ясо палтуса в зеленому соусі, прикрашене шматочками лимона, з картопляним пюре і з овочевими інгредієнтами.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Палтус спинка холодного копчення
600 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
100 мл.
Вода негазована Аквуля 2л
150 мл.
Бульйон Gallina Blanca курячий 10г
1 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 ч. л.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Горошок зелений Лімо заморожений 400г
225 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
0,5 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
У невелику каструлю влити вино та воду, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, кинути в каструлю кубик, додати горошок, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню, остудити, подрібнити в блендері до стану пюре.
02
Змішати окремо в мисці вершки із борошном, ретельно перемішати. Потім, додати вершкову суміш у пюре. Додати за смаком сіль і подрібнену цибулю.
03
Рибу розрізати на 4 шматки, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із вершковим маслом, обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору.
04
При подачі викласти рибу на гарячі тарілки, залити соусом, прикрасити зеленню і вершками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів