
Дорада у фользі
Назва риби "Дорада" походить від слова d'oro, що означає золото. Вона заслужила цю назву завдяки золотистій смужці, що проходить між очей. Існує декілька порад про те, як правильно вибрати і зберігати рибу дорадо. Поклавши рибину на долоню, дорада повинна лежати рівно, не звішуючи голову або хвіст. Тобто, головне правило визначення свіжості - дивитися на пружність. Після натискання на рибу, вона повинна швидко відновлювати свою форму, бути щільною та еластичною. Зябра свіжої дорадо повинні бути темно-червоного кольору, а м'якоть - світло-рожевою або білою і теж рівного кольору. У свіжої риби поверхня - чиста і блискуча. Маленьким дітям дорада навряд чи підійде, бо має дрібні кісточки.
Інгредієнти
Дорада
2 шт.
Зелень петрушки
1 пучок
Часник
3 зубчики
Помідор
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Орегано сушений
1 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Олія оливкова
2 ст. л.
Лимон
за смаком
Фольга
1 шт.
Етапи приготування
01
Свіжу рибу дорада очистити від луски і плавників, голову і хвіст залишити, випатрати і помити.
02
Петрушку і часник дрібно порізати, викласти в невелику миску, залити 2 ст. ложки оливкової олії і перемішати.
03
Цибулю почистити і порізати великими шматочками. Помідори помити і порізати кільцями.
04
Рибу посолити всередині і зовні. Всередину риби укласти часточки цибулі і суміші орегано з часником. На деко, змащене оливковою олією, викласти часточки помідора, зверху рибу.
05
Змастити рибу зовні сумішшю, що залишилася, і укласти цибулю та помідори. Загорнути фольгою і поставити в духовку розігріту до 200 градусів.
06
Готувати протягом 20 хвилин. Потім фольгу розкрити і готувати ще 10 хвилин для появи піджареної скоринки.
07
Викласти на тарілку та прикрасити лимоном і зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів